ферма кроликов

ферма кроликов

Розведення кролів — заняття дуже вигідне. М’ясо їх славиться прекрасними дієтичні та смаковими якостями.

М’ясо кроликів володіє дієтичними властивостями: нежирне, майже без присмаку, біло-рожевого кольору, м’яке по консистенції. Воно придатне в їжу як у свіжому вигляді (для приготування перших і других страв), так і в консервованому.
За хімічним складом і засвоюваності кращим вважають мясо кролика-бройлерів, забитих у віці до 75 днів, при середній живій масі 1,8 кг. У м’ясі бройлерів міститься 21,5 -22,5% білка і близько 5% жиру. У тушках дорослих кроликів буває 9-21% жиру в залежності від вгодованості.
Жир кроликів — повноцінний продукт, в ньому багато повноцінних жирних кислот, температура його плавлення — близько 42С, застигає при 39с. Консистенція — тверда, білого кольору.

У кролятини переважає м’якоть кісток небагато — до 20%. Найбільша кількість м’язової тканини перебувати в крижово-поперекової, шийно-грудний, тазостегнової і плече-лопаткової частини.
Пух та шкірки високо цінуються на ринку. І при цьому кролики надзвичайно плодовиті і невибагливі в їжі і умови утримання. Так що розведення їх просто для задоволення власних потреб у м’ясі і в шкурках вимагає мінімальних грошових і трудових витрат. А кошти, вкладені в кролівництво як у бізнес, повертаються сторицею.
Сьогодні можна говорити про те, що в Росії кролівництво як бізнес не існує, а залишається лише як хобі в дрібних підсобних господарствах. Колись у нас в країні була розвинена ціла мережа кроліководческіх господарств, існувала велика кількість племінних репродукторів і товарних ферм. Виводилися нові породи, орієнтовані на місцеві кліматичні умови, розроблялися рецепти комбікормів і технологічні схеми потокового виробництва кролятини. Сьогодні після кризи пережитого сільським господарством загублені фахівці таких специфічних ділянок тваринництва як кролівництво, засоби захисту рослин. Бажаючим осягнути мистецтво розведення та вирощування кролів по книгах і різним керівництвом доведеться зіткнутися, як з браком літератури, так і з відсутністю здорових племінних кроликів.

Автор книги, кандидат сільськогосподарських наук, провідний науковий співробітник ДНУ НДІ хутрового звірівництва і кролівництва ім. В.А. Афанасьєва, дає практичні поради з утримання та годівлі кролів в домашньому господарстві, на садовій ділянці, на невеликій фермі. Книга розрахована на широке коло читачів.

У книзі докладно описані породи кроликів в нашій країні. Дані відповіді на всі практичні питання про вирощування кролів, технікою їх розведення і біологічними особливостями. Докладно висвітлено питання годівлі в умовах індивідуальних господарств і невеликих кроліководческіх ферм. Описано пристрій різних клітин, які підходять для розведення кроликів, наведені перелік отруйних трав, способи підготовки і норми годування.

Комментарии запрещены.